Broccolisoep met pastinaakbroodjes

Benodigdheden:

Soeppan

Snijplank

Keukenmes

Rasp

Weegschaal

Maatbeker

Staafmixer

Oven

Bakpapier

Ingrediënten broccolisoep

2 eetlepels milde olijfolie

3 tenen knoflook

2 (rode) uien

750 gram (diepvries) broccoli

¾ liter groentebouillon

3 blaadjes laurier

1 theelepel gehakte tijm

2 eetlepels gehakte basilicum (of diepvries basilicum)

Peper

Zout

Ingrediënten pastinaakbroodje

185 gram geraspte pastinaak (ongeveer 3 stuks)

100 gram boekweitmeel

175 gram amandelmeel

1 eetlepel extra vierge olijfolie

1 eetlepel gehakte rozemarijn

2 eetlepels amandelmelk/kokosmelk

1 theelepel zout

 

Bereidingswijze soep

Zet de soeppan op middelhoog vuur en laat de milde olijfolie warm worden. Snipper ondertussen de uien en doe deze vervolgens in de pan.

Hak de knoflook zo fijn mogelijk en laat even rusten. Fruit ondertussen de uien tot deze glazig zijn. Doe de knoflook erbij en fruit even mee.

Voeg nu de broccoli, de bouillon en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat ongeveer een half uur zachtjes koken.

Haal de laurierblaadjes eruit en pureer de soep. Zet de soep weer op het vuur en voeg basilicum en tijm toe. Maak op smaak met peper en zout. De soep hoeft niet meer te koken, maar maak voldoende warm om te serveren.

Bereidingswijze pastinaakbroodje

Verwarm de oven voor op 190˚ C. Leg bakpapier op een bakplaat (zelf heb ik een siliconenmat gebruikt). Rasp de pastinaak. Doe deze samen met het amandelmeel, het boekweitmeel, de rozemarijn en het zout in een kom. Meng vervolgens goed door.

Klop de eieren met de melk los. Maak een kommetje in het deegmengsel en giet hierin het eiermengsel. Meng snel door elkaar tot een grof deeg.

Maak 5 bolletjes en leg deze op de bakplaat. Bak in ongeveer een half uur goudbruin.

N.B. de broodjes rijzen niet en zijn wat vast van structuur. Met wat roomboter en zout zijn ze heerlijk. Vooral net uit de oven!

Eet smakelijk!