KETO KRUIDENBOTER BROOD

Hoe meer ik mij verdiep in de werking van het lichaam, des te meer ik besef dat glucose niet de ideale brandstof is. Het vervelende is alleen dat ik net als vele anderen nogal gehecht ben aan mijn koolhydraten. Toch zou vet een veel betere brandstof voor mij zijn. Misschien mij toch maar eens wagen aan een echt ketogeen dieet….

Eerst maar beginnen met iets lekkers maken dat in zo’n dieet zou passen. En als het hele dieet zo smaakt dan ga ik het wel volhouden! Het is lekker hartig en luchtig van structuur. Ideaal als brood voor bij een groene salade of een winterse soep.

Benodigdheden                                                                                  

Mengkom

Electrische mixer

Brood/cakevorm 18 of 22 cm (hoe kleiner hoe hoger het brood)

Vuurvast schaaltje

Oven

Ingrediënten

7 (biologische) eieren

110 gram gesmolten (biologische) roomboter

65 gram kokosmeel

30 gram gehakte (biologische) peterselie

3 grote tenen knoflook

¼ theelepel zeezout

1 theelepel bakpoeder gezeefd

1 theelepel arrowroot

 

Verwarm de hete luchtoven voor op 180 ˚ C. Klop in de mengkom de 7 eieren net zo lang tot ze lekker luchtig zijn. Hoe luchtiger hoe beter!

Hak de tenen knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan de eieren. Doe daarnaast de peterselie, het zeezout en het bakpoeder bij het eiermengsel. Mix dit goed door elkaar zonder al te veel aan lucht te verliezen.

Weeg 110 gram roomboter af en doe dit in het vuurvaste schaaltje. Zet dit in de oven om te laten smelten.

Voeg de gesmolten boter langzaam aan het eiermengsel toe terwijl je blijft mixen.

Als alle boter goed is vermengd met de eieren kan het kokosmeel en de arrowroot erbij. Weer even goed mixen zodat het een mooi egaal geheel wordt.

Schep alles in de bakvorm en zet 45 tot 50 minuten in de oven.

Lekker vet en vet lekker!